Paschalas logo small

Entelechia: Το ελαιόλαδο με τη φιλοσοφία της τελειότητας

Το Λάδι

Το ελαιόλαδο Entelechia προέρχεται από την εξαιρετικής ποιότητας πράσινη ελιά Χαλκιδικής. Παράγεται αποκλειστικά με ψυχρή έκθλιψη διατηρώντας την πλούσια γεύση, το άρωμα και το χρώμα του.

Entelechia Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Χαρακτηρίζεται από πικρή και αντίστοιχα πικάντικη γεύση με μακρά επίγευση, καθώς ανήκει στα μεσαίας έντασης ελαιόλαδα. Τα αρώματά του παραπέμπουν στο φρέσκο γρασίδι, τα φύλλα της ελιάς και της ντομάτας, την αγκινάρα και το αμύγδαλο. Επιπλέον, διατηρούνται οι σημαντικές του αντιοξειδωτικές ουσίες καθώς και οι βιταμίνες που περιέχει (Α, K, D), ενώ η οξύτητά του παραμένει χαμηλή.

Φυλάσσουμε ευλαβικά το ελαιόλαδο Entelechia σε μια ιδιαίτερα κομψή, γυάλινη φιάλη. Το σκούρο της χρώμα προστατεύει το λάδι από το φως και διατηρεί την εξαιρετική του ποιότητα. Σε κάθε φιάλη των 100ml, 250ml & 500ml περικλείεται η έμπνευσή μας, η αριστοτελική φιλοσοφία, η Εντελέχεια. Είναι η πορεία από το σπόρο στο φυτό, από τον ελαιόκαρπο στο ελαιόλαδο, η ολοκλήρωση.

Entelechia Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml 500ml 16,90 fl oz
Entelechia Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml 250ml 8,45 fl oz
Entelechia Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 100ml 100ml 3,38 fl oz

Έμπνευση για το σύμβολο του λογοτύπου της εταιρίας αποτέλεσε το χτένι που χρησιμοποιείται για την συγκομιδή των καρπών της ελιάς και υποδηλώνει την προσωπική φροντίδα που υπάρχει από την πρώτη στιγμή της παραγωγής του.

Ο Τόπος

Η ιστορία της γης μας κρυμμένη σε όλη τη γεύση

Έχουμε την τύχη να ζούμε ανάμεσα στην πατρίδα του Αριστοτέλη και στο Άγιον Όρος. Η γη μας είναι το Γομάτι, ένας γραφικός οικισμός στην Ανατολική πλευρά της Χαλκιδικής. Η εξαιρετική ποιότητα του εδάφους αλληλεπιδρά με το μοναδικό μεσογειακό μικροκλίμα. Οι βέλτιστες αυτές περιβαλλοντικές συνθήκες είναι οι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην καλλιέργεια της ελιάς.

Η πράσινη ελιά Χαλκιδικής ανήκει στην ποικιλία «Χονδροελιά» & «Χαλκιδικής» του είδους Olea Europea, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο και καλλιεργείται εδώ και 2000 χρόνια. Πρόκειται για την πιο μεγαλόκαρπη πράσινη ελιά ανάμεσα στις ελληνικές ποικιλίες, η οποία χρησιμοποιείται διπλά: παράγεται ελαιόλαδο και ο καρπός της είναι βρώσιμος. Η προσαρμογή των ελαιόδεντρων στις εδαφικές και κλιματικές συνθήκες της περιοχής αποτυπώνονται στην ελαφρώς πικρή γεύση της ελιάς & στο απαλό φρουτώδες άρωμά της.

Τα Βραβεία

Από το πάθος για την ποιότητα στη βράβευση

Η αγάπη των ανθρώπων της Paschalas Olive Oil για την ελιά και τα προϊόντα της, ο μόχθος και η συνεχής προσπάθεια, αποτελούν ένα κομμάτι της αναγνώρισης, η οποία κρύβεται πίσω από το βραβευμένο ελαιόλαδο Entelechia.

Το πάθος για την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα στη γεύση οδήγησαν στα παρακάτω βραβεία:

Η Ιστορία

Ο Αριστοτέλης και οι Μορίες Ελαίες αποτελούν πηγή έμπνευσης

Η καταγωγή του ιερού δέντρου της ελιάς χάνεται στους θρύλους και τις παραδόσεις των λαών της Μεσογείου. Η πρώτη ελιά φυτεύτηκε - ως δώρο - από την θεά Αθηνά στην Ακρόπολη και ονομάστηκε «Μορία Ελαία».

Ο Αριστοτέλης στο έργο του «Αθηναίων Πολιτεία» περιγράφει την αφθονία των ελαιόδεντρων στην Αθήνα, τα μελετά και αναγάγει την καλλιέργειά τους σε επιστήμη. Το λάδι που παραγόταν από τις «Μορίες» ελιές παραδιδόταν στους «Ταμίες» της Ακρόπολης, οι οποίοι το φύλαγαν για να το μοιράσουν κατά τα Παναθήναια στους αθλητές για να αλείψουν τα σώματα τους, ή στους «αθλοθέτες» οι οποίοι έδιναν αμφορείς γεμάτους με ελαιόλαδο στους νικητές των Παναθηναϊκών αγώνων . Φυλασσόταν σε μελανόμορφα αγγεία, τους περίφημους παναθηναϊκούς αμφορείς.

Ο Αριστοτέλης και οι Μορίες Ελαίες